Hera venter valper 5 juni og valper etter Milla planlegges til høsten!

Hera venter valper med termindato 5 juni. Desverre blir det ikke valper på Milla i sommer, men vi prøver igjen med samme kombinasjon, Milla og Lewis, på neste løpetid til høsten🙂

Jeg har vært så heldig å få låne to hannhunder, som jeg har merket meg og fulgt med på fra de var unge. Lewis falt jeg pladask for allerede som junior da jeg så han på dobbelutstilling i Mosjøen for flere år tilbake. Den ramma og utstrålingen😘Han ble BIR på dag 1 og Lisa, mor til Milla ble BIM. Dag 2 fikk både Lewis og Milla Cert. Gahan som ennå er ung har jeg sett på flere valpeshow og utstillinger, og han har virkelig utviklet seg til å bli en stilig hanne og er definitivt verdig kongetittelen sin i stamtavla😘 Tusen takk til Kennel Arminzera og Mari Stine, og Kennel Kilewi og Maria Therese for at jeg får låne Gullguttene deres🙂🙂

Bla dere nedover så får dere mer informasjon om foreldrene og stamtavlene til begge kullene. God lesning🙂

 

Kull 1: Gahan og Hera. Planlegges våren 2021

Litt om Gahan!

Gahan

Les hva Mari Stine Johansen skriver om Gahan🙂

"Gahan er i skrivende stund 2 1/2 år gammel og matmors øyensten. Han ble født 18. september 2018 i et kull på sju valper. Gahan var fra dag én først til alt; være seg mamma Yodas melkebar til å være den første som klatret ut av valpekassa 😉 Han var en av de største i kullet og er i dag en staselig ung herremann. Gahan bor sammen med sin mor Yoda (Covellyn's Black Jewel, 8 år, importert fra Sveits i 2013) og Halgjerd (Ch Arminzeras Gates Of Argonath, 9 år). Han er husets klovn, mens matmor Yoda er hakk i hæl 😉 De er begge to energiske flatter som synes hver dag er en fest. Alltid klar for tur, trening eller annet gøy! Gahan er stilt på utstilling i både Norge og Sverige som valp, junior og unghund. Som valp har han BIS valp som beste resultat fra Sverige og BIG/BIS 3 valp som beste resultat fra Norge. Som junior har han 3 x CK fra Sverige og 1 x CK som unghund i Norge. På grunn av koronasituasjonen er han ikke stilt etter fylte to år. Han har deltatt i en Working Test-onlinekonkurranse med fine poengsummer 🙂 Gahan er veldig lærevillig og svært lettlært. En veldig behagelig hund å trene, han har fokus og tar nye oppgaver fort. Eksteriørt er Gahan en kraftfull hannhund som er balansert, har et vakkert hode, mørke fine øyne, bra pels, fin forpart, gode vinkler og god benstamme. Han har fine kritikker på utstilling fra ulike dommere. 

Gahan har en stamtavle som inneholder en kombinasjon av engelske, skotske og skandinaviske linjer. Hans mamma Yoda er født i Sveits og har dansk mor og engelsk far. Hans pappa Bolt bor i Sverige, men er født i Skottland. Bak på stamtavlen finnes en rekke championer i flere land i tillegg til jaktpremierte hunder, nevnes kan velkjente Vbos The Kentuckian som ble BIS på Crufts i 2012 og Blacktoft Ever Blazin som var en hund som hevdet seg både i jakt- og utstillingssammenheng. Yodas mamma Eve (Black Amandas Event Of The Year) var champion i flere land, mens Yodas pappa Cecil (Woodavens Water Archer) var en vakker hannhund som også var champion i UK. Yoda er sparsomt stilt, mye på grunn av manglende pels når det er utstillinger i området, men hun har en CK fra rasespesialist Lena Hägglund. Bolt har 2 x CERT i Sverige og CERT i Østerrike og har ved to anledninger tilbragt noen dager hos oss her i Meråker. En hund man blir glad i fra første sekund 🙂 

Gahan er som sagt min øyensten og jeg er svært glad for at jeg valgte å beholde han etter Yoda/Bolt-kullet. Jeg er svært takknemlig og glad for at han nå skal brukes i avl og gleder meg til å følge hans avkom i fremtiden 🙂 "

Gahan i full fart inn med dummy:-)

Litt om Hera!

Hera

Hera er min fortispe etter Lisa og Pripps, Nordkullet (2017). De var 12 valper i alt, 7 tisper og 5 hanner. Flere i kullet er stilt på utstilling med gode resultater. Hera har Cert, res cert og beste plassering BIM, og har et bronsemerke i lydighet. Hennes kullsøster Indie har 2 cert, res cert og 2 BIM plasseringer, bestått kvalifiseringsprøven til Jaktprøve for retrievere, meget god plassering på online Working test for retrievere og er en racer til trekkhund i langrennsløypa. Kullsøstra Fauna har gode kritikker både på valpeshow og VG på utstilling som junior.  Kullbroren Ringo har gjort det bra både i ringen og på jaktprøve med cert res.cert og 2x1BK på jaktprøve for retrievere. Kullbroren Ivory trenes også til jaktprøver og har oppnådd 3BK og har Exc på utstilling. Ivory har nettopp blitt far til et flott og lovende valpekull på Kennel Team prærien!

Det er tydelig at både gode arbeidsegenskaper og et flott og funksjonelt eksteriør går igjen i de to kullene etter Lisa- Toffedreams Hattrick🙂

Hera bor hos en flott familie her på Levanger. Les i linken nedfor hva Ann Mari Grevskott skriver om Hera🙂

 

Hera historie

Stamtavle for det planlagte kullet etter Gahan og Hera.

Kull 2: Lewis og Milla. Planlegges våren 2021

Litt om Lewis!

Les hva Maria Therese Pedersen skriver om Lewis:

"Lewis er verdens herligste hund, i måten han er på i det daglige, til måten han jobber på, og utstrålingen han viser i ringen. Han er tilstede i alt han gjør. Fra han var liten har han hele tiden ønsket å "please" meg, i utstillingsringen viser han seg med resultater jeg bare kunne drømme om❤🙂 helt fra han var valp, begynte med 13 BIR-Best i Rasen Valp og flere BIS-Best in Show plasseringer der.

Han entrer juniorklassen med bragd, BIR på første utstilling og til og med plassering i gruppa. Senere det året drar vi til Danmark på vinnershow der, tar første plass og første tittel, Dansk juniorvinner, to helger etter er det Norsk vinner på Lillestrøm som står på agendaen, han gjør det samme igjen, vinner og får til og med NKK certet i en alder av knappe året. Han elsker å vise seg fram, dette siste året har han 5 BIR på rad og to BEST IN SHOW plasseringer på rad.

Men en retriever skal jo kunne mer enn å se pen ut😉Lewis er også en god arbeidshund som er lydhør og samtidig litt sta😉han er en racer på markeringer og elsker å hente dummy og vilt. Er myk i grepet og er systematisk i sitt søk. Han liker å jobbe, er stille og utholden. God på vann og på land. Gleder oss veldig til fortsettelsen og årets sesong som vi snart starter nå.

Han har gitt jevne fine valper og vi har selv en datter her hjemme som vi er veldig fornøyd med"❤🙂

Litt om Milla!

Stamtavle for det planlagte kullet etter Lewis og Milla.

Valp fra meg

Milla som valp

Valper fra meg kommer fra foreldre som er sunne og friske, og har også et godt eksteriør og god arbeidslyst. Kombinasjonene - mor og far- er nøye utvalgt, og jeg følger Norsk retrieverklubb (NRK) og Norsk kennel klubs retningslinjer for avl og oppdrett.

Når du henter valpen ved 8 ukers alder:

- den er født og oppvokst i naturlig hjemmemiljø

- innkallingstrenet med fløyte

- den er behandlet med ormekur flere ganger og er vaksinert

- leveres med registrering i NKK, stamtavle, veterinærattest, ID-merket med microchips og med kjøpekontrakt

- er forsikret mot skjulte feil i fem år

Jeg ønsker fra dere at dere:

- HD - Hofteleddsrøngter din hund ved 12-18 mnd alder

- Forsikrer hunden din

- Gir valpene kjærlighet, oppmerksomhet, stimulering og aktivisering.

- Om dere ikke bor altfor langt unna kommer på valpetreff  

Jeg vil veldig gjerne høre fra dere hvordan det går, og gi råd og veiledning dersom det er ting dere lurer på. Til de av dere i nærområdet, som er interessert i å jobbe mot jaktprøver, tilbyr jeg veiledning og treningshjelp.

Når valpene er ca 4 uker gamle er dere hjertelig velkommen for å hilse på valpene!