Litt om kennelen

Olivia, meg og Lisa.

Jeg heter Bente Brynjulfsen, er født og oppvokst på Finnmarkskysten på 60-70-tallet, studerte i Tromsø og bor nå på Levanger i Nord-Trøndelag. Det er også to barn og to hunder i familien. Anna, min datter, studerer på Blindern på universitetet i Oslo, og August, min sønn, flytter hjemmifra til høsten for å begynne å studere. Til daglig jobber jeg som seniorrådgiver for Statped midt, som er et statlig spesialpedagogisk støttesystem. På fritiden dreier det meste seg om Lisa og Olivia og hundesport.

Jeg har alltid holdt på med hund, utenom noen små "pauser". Jeg vokste opp med Line, en snill og nydelig liten blandingstispe. I barne og ungdomsskoletiden passet jeg hunder, og spesielt Tonny en bordercolliehann hadde jeg som fast turkamerat i mange år. Da jeg i studietiden i Tromsø bestemte meg for at nå ville jeg ha en hund å trene med, ble det en flat. Lynnet og arbeidsgleden som en bordercollie har er jo ikke så ulik flattens, og det at jeg falt pladask for denne vakre hunden da jeg så den for første gang, gjorde valget enkelt, og siden har det bare blitt sånn.

Så det med flatten startet på 80-tallet med Robin, en svart hannhund fra kennel Berena og deretter kom Bunyan Svarbi Kasper. Spesielt Kasper ble en hund for meg som jeg er veldig takknemlig for å ha hatt. Med han kom det flere førstepremier i Eliteklasse på B-prøve Jakt og også 1 pr kl 3 på Lydighetsprøve. Han var også en fantastisk familiehund, og Anna og August vokste opp med han.

I dag har jeg to flattisper her hos meg, som begge kommer fra gode arbeidslinjer.Jeg driver aktivt med jakt og lydighetsprøver med mine hunder, og jeg er også med i klubbarbeid. Med jevne mellomrom er vi også på utstillinger og jeg er i tillegg NKK trinn 1 instruktør og holder bla valpekurs. Drømmen om å ha eget flatoppdrett starter nå med Kennel Libeflat, der Li står for Lisa og be for Bente.